Welkom! Al meer dan honderd jaar is Soli een begrip in de regio Velsen. Het allerlaatste nieuws en informatie over de muziekvereniging, de verschillende orkesten, concerten, activiteiten en boekingen zijn hier te vinden.

Inloggen

Uitgaanstips

Uitgaanstips

MAESTRO ROELOFARENDSVEEN

Muziekvereniging Liefde voor Harmonie uit Roelofarendsveen bestaat dit jaar 130 jaar!

Om dit lustrum te vieren organiseren wij dit jaar diverse evenementen. In februari hebben wij het lustrumjaar ‘geopend’ met een uitvoering van de gospel mass van Jacob de Haan in de Petruskerk te Roelofarendsveen.

Wij vragen uw aandacht voor het volgende evenement dat plaats zal vinden op zaterdag 14 april a.s. in HAL60 (Pasteurweg 60) in de Veen. Op deze avond zullen acht bekende en minder bekende inwoners van Kaag & Braassem de baton ter hand nemen en strijden om de bovenstaande titel.


Opera Macbeth door Bel Canto

Op zaterdag 14 en zondag 15 april voert Operakoor Bel Canto de spectaculaire opera Macbeth op in de Stadsschouwburg van Velsen. Macbeth, naar een prachtig drama van William Shakespeare en op muziek gezet door Giuseppe Verdi, is één van de mooiste en interessantste opera’s ooit geschreven. Het gaat om macht, macht en nog eens macht. Om dat doel te bereiken worden Macbeth en zijn vrouw niets ontziende moordenaars met alle gevolgen van dien.

Bel Canto voert om het jaar een complete opera op. Er wordt altijd gezocht naar een opera met veel koorwerk zodat het koor veelvuldig aan zijn trekken komt. Daarnaast worden solisten na zware auditierondes uitgezocht voor de rollen die er te verdelen zijn. Ook deze keer is het Bel Canto gelukt om weer de meest getalenteerde zangers en zangeressen binnen te halen. Voor de rol van Macbeth is de tenor Wiebe-Pier Cnossen aangetrokken. Hij had vier jaar geleden de hoofdrol in de opera Carmen. De rol van Lady Macbeth wordt vertolkt door niemand minder dan de sopraan Francis van Broekhuizen. Francis heeft naam en faam binnen de Nederlandse operawereld, radio en televisie. Zo was zij onder meer te zien en te horen bij het TV-programma Maestro waarna ze de lieveling werd van het Nederlandse publiek. Bel Canto is erg blij dat deze vrolijke, humoristische maar vooral schitterende sopraan er voor gekozen heeft om deze uitzonderlijke rol bij Bel Canto te zingen. De bas Jaap Sletterink, die de rol van Banquo zingt, is een bekende voor Bel Canto. Twee jaar geleden vertolkte hij de rol van Ramphis in de opera Aïda. Met zijn sonore stemgeluid weet hij iedereen te ontroeren.

Regisseuse is Xandra Mizee, die haar voetsporen in de operawereld al meer dan verdiend heeft. Zij is dirigente en regisseuse van haar eigen “Kleine Opera” in Haarlem.

Marco Bons, dirigent van Bel Canto zal met zijn Kamerorkest “Utrechtse Muziekacademie” de opera muzikaal begeleiden. Op zaterdagavond komt operaspecialist Huub van ‘t Hek voor een inleiding van de opera Macbeth naar de Stadsschouwburg. Met de nodige gedrevenheid maakt hij het verhaal begrijpelijk. Helaas is het onmogelijk voor hem om dit ook op zondag te doen. Ook dit jaar hangt er weer een tekstbalk boven in de zaal zodat iedereen de opera kan volgen in de Nederlandse taal. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Stadsschouwburg Velsen of via de site van de Schouwburg. De kosten zijn 30 euro, inclusief de garderobe, programmaboekje en een drankje in de pauze. Op zaterdag 14 april begint de inleiding van Van ’t Hek om 19.30 uur. Aanvang voorstelling zaterdag 20.15 uur, de matineevoorstelling op zondag 15 april 14.00 uur. U bent van harte welkom, Bel Canto kijkt naar u uit!