Welkom! Al meer dan honderd jaar is Soli een begrip in de regio Velsen. Het allerlaatste nieuws en informatie over de muziekvereniging, de verschillende orkesten, concerten, activiteiten en boekingen zijn hier te vinden.

Inloggen

Fotoalbum

Fotoalbum

Bekijk het album Stil-Orkest Soli

Stil-Orkest Soli

Een leuke selectie foto's van ons Stil Orkest

Bekijk het album Bigband Soli optreden bij Slot Assumburg

Bigband Soli optreden bij Slot Assumburg

Zondag 11 september speelde de Bigband als laatste in een "bigband battle" op slot Assumburg. De andere bigbands waren LStar en BBBennebroek.

Bekijk het album Bigband op Santpoort Jazz

Bigband op Santpoort Jazz

Zaterdag 3 september speelde de Soi Bigband op Santpoort Jazz

Bekijk het album Avondvierdaagse Velserbroek 2016

Avondvierdaagse Velserbroek 2016

Vrijdag 27 mei - het Marsorkest van Soli bij de avondvierdaagse Velserbroek

Bekijk het album Try-outconcert Harmonie

Try-outconcert Harmonie

Op zondag 15 november 2015 gaf de Harmonie een try-outconcert in de Naaldkerk in Santpoort.

Bekijk het album 2015 Schouwburgconcert Going South

2015 Schouwburgconcert Going South

Muziekverening Soli gaf 14 maart een mooi, feestelijk concert in de schouwburg van Velsen.

Bekijk het album Open Podium bij Soli op 31 januari 2015

Open Podium bij Soli op 31 januari 2015

Het Open Podium op 31 januari 2015 was een groot succes. Zoals je in dit album kan zien werd er flink gemusiceerd in allerlei samenstellingen. En de grote solist van de avond was Branko Lucassen die helemaal alleen speelde op zijn accordeon.

Bekijk het album Kerstconcert bij Soli op 26 december 2014

Kerstconcert bij Soli op 26 december 2014

Tweede kerstdag 2014 was het traditionele kerstconcert in het Solicentrum. Het Opleidingsorkest o.l.v. Henk Veldt en de Harmonie o.l.v. Wouter Hakhoff speelden om de beurt. Uiteraard was er ook de gezamenlijke kerstsamenzang.

Bekijk het album De Bende van Sax

De Bende van Sax

2014 De 3 uitvoeringen, 31 oktober, 1 en 2 november, van “De bende van Sax” waren een groot succes. Vertellers, saxofonisten en publiek hadden allemaal plezier in de voorstellingen.

Bekijk het album Soli Dorpsfeest Driehuis

Soli Dorpsfeest Driehuis

op 20 juni 2014 was Soli aanwezig tijdens de jeugdactiviteiten van het Dorpsfeest Driehuis.

Opkikker concert spaarne ziekenhuis

Zondag 1 juni gaf het Klein Orkest een spetterend optreden in de hal van het Spaarne ziekenhuis. Dit optreden was bedoeld om de patiënten een opkikker te geven.

 
Link naar Fotoalbum

Trouwerij Michiel en Tina

Op 9 mei 2014 trouwden Michiel en Tina. Michiel is dirigent van het Klein Orkest van Soli. Dit orkest heeft samen met nog drie andere muziekverenigingen een verrassingsconcert gegeven. Michiel en Tina waren blij verrast en genoten zichtbaar.

Bekijk het album Fietstocht 2014

Fietstocht 2014

Op zondag 25 mei organiseerde de feestcommissie de jaarlijkse fietstocht. Een leuke afwisselende tocht van zo'n 30 kilometer.

Bekijk het album 2014 ABCO concert

2014 ABCO concert

Op zaterdag 17 mei 2014 deed het Harmonieorkest van Soli weer mee aan een concert uit de ABCO reeks. Plaats van uitvoering was de Kunstgreep in Oostzaan. Hierbij een impressie van het concert.

Bekijk het album 2014 Voorjaars concert

2014 Voorjaars concert

Op 15 maart 2014 was weer het jaarlijkse Voorjaars concert in de stadsschouwburg van IJmuiden. Hierbij een impressie van de repetities en het concert zelf.

Bekijk het album Groeneveense spelen

Groeneveense spelen

Zaterdag 29 maart 2014 vonden de Groeneveense spelen plaats. Alle verenigingen van sportpark Groeneveen deden mee aan deze open dag. Het Marsorkest opende de dag en was de bindende factor tijdens de rondgang tussen de verenigingen.

Bekijk het album Havenfestival 2013

Havenfestival 2013

Zaterdag 31 augustus traden zowel het Klein Orkest als de Harmonie van Soli op tijdens het Havenfestival.

Bekijk het album 2013, 26 januari, concert Klein Orkest

2013, 26 januari, concert Klein Orkest

Het Klein Orkest heeft zich op 26 januari met een sprankelend optreden weer geheel op de kaart gezet. De zaal grote zaal van het muziekcentrum van Soli was omgetoverd tot een ware concertzaal met prachtige lichteffecten en ook het jeugdharmonie Nuevo uit Zaanstad liet zich van zijn beste kant zien.

Bekijk het album 2013, 19 januari Solistenavond bij Soli

2013, 19 januari Solistenavond bij Soli

Zaterdag 19 januari is er lekker gespeeld bij Soli. Een aantal leden speelden stukken voor, die thuis allemaal beter gingen, maar die toch heel leuk waren om te horen, en Luca deed een hoelahoep act, en na afloop werd olv van Peter Oudendijk gejamd. En dat was pas leuk! Volgende keer

Bekijk het album Slot concert opleidingen 2012

Slot concert opleidingen 2012

Slot concert van alle opleidingsgroepen van Soli: blokfluit groep van de Rozenbeek, blokfluit groep van Soli, Opstapklas, Samenspelklas en Opleidingsconcert.

Bekijk het album 2012  juni fietstocht

2012 juni fietstocht

Fietstocht 17 juni 2012. Foto's: Marjan Oudendijk

Bekijk het album optreden Marsorkest Koninginnedag

optreden Marsorkest Koninginnedag

Op maandag 30 april 2012 trad het Marsorkest van Soli weer op in Driehuis. daar traden ze onder andere op voor de kerk en voor verscheidene bejaardentehuizen, waaronder bijvoorbeeld Huis ter Hage. Er werden oude, bekende liedjes gespeeld, zoals de zilvervloot, maar ook het nieuwe marsboekje werd gebruikt en zodoende werden er ook liederen als 'Oranje boooven' gespeeld.

Bekijk het album 22  april 2012 Limonade Concert

22 april 2012 Limonade Concert

Op zondagmiddag 22 april hebben de kinderen van de blokfluitklassen, de opstapklas en de samenspelklas een concert gegeven onder het toeziend oog van hun van trots glimmende ouders. Het was een leuke middag, met in de pauze een lekker koel glas limonade.

Bekijk het album 11 september 2011 instrumenten uitproberen

11 september 2011 instrumenten uitproberen

Op 11 september kon wie dat wilde instrumenten uitproberen bij Soli. In drie verschillende ruimtes waren koper- en houtinstrumenten en slagwerk neergelegd. Bij het koper lagen bijvoorbeeld: trompetten, een cornet, hoorns, baritons, trombones en bassen. Klarinetten, altsaxen en fluiten in het 'houtlokaal' en melodisch slagwerk en de kleine trom in het slagwerk lokaal. Vrijwilligers van Soli hebben presentaties gegeven op hun instrument en de deelnemers geholpen de instrumenten te bespelen. Het was een leuke middag, die navolging verdient. Alleen willen we dan meer deelnemers.

Bekijk het album Concert Klein Orkest, Slagwerkgroep en Majorettes op Zorgvrij.

Concert Klein Orkest, Slagwerkgroep en Majorettes op Zorgvrij.

Op zondagmiddag 5 juni hebben de majorettes, slagwerkgroep en Klein Orkest opgetreden bij boerderij Zorgvrij in Spaarnwoude. Helaas regende het, dus kon het concert niet buiten plaatsvinden. Maar Zorgvrij heeft binnen ook een mooie ruimte, dus het kon gelukkig wel doorgaan. Het Klein Orkest speelde 13 stukken. De meeste waren swingende nummers, zoals: The Blues Brothers Revue en Jump Jive and Swing. Maar ook ingetogener werken, zoals: Summertime en Hallelujah. De slagwerkgroep speelden in 2 sessies o.a. Bongo Solero en Sambo Queen. Op dit laatste nummer deden de oudste majorettes mee. De kleinsten deden een showtje op “De trappelzak bougie” en met z’n allen dansten ze op de vogeltjesdans. Die 2 liedjes werden een Cd-speler gedraaid. Al met al was het een ongedwongen concert, waar iedereen van genoten heeft.

Bekijk het album 20 mei 2011 Limonadeconcert bij SOLI

20 mei 2011 Limonadeconcert bij SOLI

Limonadeconcert 22 mei 2011 De blokfluitklas van de Rozenbeekschool o.l.v. Irene van der Laan, de muzikale kennismakingsklas o.l.v. Mariette de Vries, de opstapklas o.l.v. Helen van Wolferen en de samenspelklas o.l.v. Irene Wentink, lieten zien hoe goed ze al spelen en hoeveel plezier ze daarin hebben Veel van de muziekstukken zijn speciaal voor de muziekgroepen gearrangeerd door de eigen dirigenten.

Bekijk het album 10 mei 2011 Gewone repetitieavond

10 mei 2011 Gewone repetitieavond

Als je eens wilt zien hoe een repetitie van het harmonieorkest eraan toe gaat kan je eens naar deze foto's kijken. Interesse? Schroom niet en neem contact op met theo.molenaar@soli.nl

Bekijk het album 26 & 27 maart 2011 repetitieweekend

26 & 27 maart 2011 repetitieweekend

Het repetitieweekend was zeer geslaagd. Soli in IJsselsteijn (Limburg) voor het concours in november. Met drie dirigenten, Wouter Hakhof, en de broers Marten en Vincent van den Bijlaard, moest iedereen er aan geloven. En dat was te horen. Toen de 3 groepen, hout- en koperblazers en slagwerk de werken samenspeelden, klonk het als een klok!

Bekijk het album 12 maart 2011 concert SOLI in stadsschouwburg Velsen

12 maart 2011 concert SOLI in stadsschouwburg Velsen

Thema DANS. Alle soli-orkesten hebben muziek op het dansthema gespeeld. Gedanst werd er door de eigen marjorettes, Balletstudio Jolein, Marloes van Hamburg, Vincent Mars en Timo Auler. De presentatie werd verzorgd door Eelco Graafsma

Bekijk het album 8 maart 2011 laatste repetitie voor het schouwburgconcert in Soli gebouw

8 maart 2011 laatste repetitie voor het schouwburgconcert in Soli gebouw

Majorettes, Marloes Hamburg & Timo Auler en een buikdanseres oefenen op de muziek van de harmonie en het opleidingsorkest.

Bekijk de omslagfoto

24 mei 2012 Anjeraktie

Rondgang Santpoort ten behoeve van het Prins Bernhard Cultuur Fonds.