Welkom! Al meer dan honderd jaar is Soli een begrip in de regio Velsen. Het allerlaatste nieuws en informatie over de muziekvereniging, de verschillende orkesten, concerten, activiteiten en boekingen zijn hier te vinden.

Inloggen

Gastenboek

Gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 54.90.202.184 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
51 berichten.
Nico Moes uit Zaanstad schreef op 19 december 2017 om 22:26:
Op dinsdagavond 19 december 2017 was ik met mijn dochter die opgenomen is in Heliomare in Wijk aan Zee bij het kerstconcert van Soli. Wij waren verrast over de kwaliteit van dit orkest. Wij willen u danken voor de prachtige avond. Top! En voor herhaling vatbaar.
Eelco Graafsma uit Santpoort-Noord schreef op 27 maart 2017 om 12:42:
Agelopen zaterdag heb ik bijzonder genoten van het optreden van het SOLI-Harmonie-orkest in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Vanwege de zeer goede akoustiek in deze zaal kwam de vertolking van de "Dutch Masters Suite" van Johan de Meij geheel tot zijn recht, mede ook door de plezierige presentatie door dirigent Vincent van den Bijlaard. Het ontlokte zelfs een luidkeels "Bravo!" bij het vele publiek!
Simon Heeremans uit Santpoort schreef op 20 februari 2017 om 18:22:
Bedankt leden van de Feest Commissie en andere vrijwilligers voor de goede verzorging tijdens de winter BBQ afgelopen zaterdag. Het was weer TOP geregeld en met 40 deelnemers ook goed bezocht.
Simon Heeremans uit Santpoort Noord schreef op 6 november 2016 om 22:03:
Vandaag zondag 6 november een bijzonder leuk optreden gehad bij de opening van het jubileumjaar van onze buren op sportpark Groeneveen, namelijk de 125 jarige handboogschutterij VZOS met na afloop koffie met gebak van de jubilaris. VZOS nog bedankt daarvoor en een heel succesvol jubileumjaar toegewenst.
Cees Meinhardt uit Driehuis schreef op 11 september 2016 om 18:06:
Bij kasteel Assumburg vandaag in Heemskerk genoten van mooi weer, prachtige omgeving en bovenal van de Big Band Soli die met collega bands een mooie muzikale omlijsting verzorgde. Het klonk fantastisch.
Eelco Graafsma uit Driehuis (nog wel!) schreef op 5 juni 2016 om 12:02:
Zojuist thuis gekomen van deelname aan de RABO-Bank IJmond fietstocht. Ik nam deel voor www.historischekringvelsen.nl Bij boerderij Zorgvrij trof ik een groot SOLI orkest dat aldaar de feestvreugde verhoogde met zijn muziek. Een mooie reclame voor SOLI in een prachtige ambiance!
Simon Heeremans schreef op 23 april 2016 om 23:56:
Vandaag 23 april 2016 precies 40 jaar geleden opende burgemeester Reehorst van Velsen om 19.30 uur het Soli-muziekcentrum.
Kees Schoorl uit Santpoort schreef op 26 januari 2016 om 16:50:
Prachtige Bass Clarinet muziek. https://www.youtube.com/watch?v=d6D4C2eASPE vrgr Kees
Cees Meinhardt uit Driehuis schreef op 15 november 2015 om 23:59:
Vanmiddag genoten van een try-out concert in de Naaldkerk. Diemer Harmonie en Harmonie Soli hebben getoond dat de weg naar het concours eind deze maand succesvol moet zijn. Klasse en van mij mogen de stukken nog vaak worden gespeeld. Top orkesten!
Simon Heeremans schreef op 8 september 2015 om 11:50:
Ook zo genoten van de fantastische BBQ? Feestcommissie (FC) bedankt voor de prima verzorging en gezellige avond.
Simon Heeremans uit Santpoort schreef op 15 mei 2015 om 13:05:
Even in de (volle) agenda noteren: zondag 14 juni weer een prachtige fietstocht van de FC. Als u verhinderd bent: herkansing op 13 september tijdens de Rabo Fietstocht.
Kees Schoorl uit Santpoort Noord schreef op 9 mei 2015 om 20:48:
Violiste Tosca Opdam geeft een concert woensdag 13 mei om 20:00 uur in het Mosterdzaadje in Santpoort. Wij kennen Tosca en haar broer van hun optreden tijdens het Soli Kerstconcert een paar jaar geleden. Tijdens het afgelopen Bevrijdingsconcert heeft Tosca Solo opgetreden. http://www.cultuurparticipatie.nl/magazine/njo-talent-verzorgt-5-mei-concert/ De moeite waard om te komen luisteren. Vrgr Kees Schoorl
Eelco Graafsma schreef op 7 januari 2015 om 21:19:
Vandaag het indrukwekkende afscheid van ere-voorzitter Jan Heeremans bijgewoond. Het optreden van het SOLI harmonie- orkest in de Engelmunduskerk te Driehuis maakte het tot een zeer stemmige plechtigheid. Ook de twee tamboers die aan de rouwstoet naar Westerveld vooraf gingen waren indrukwekkend. Jan kan trots zijn op "zijn" SOLI.
Eelco Graafsma schreef op 9 november 2014 om 09:43:
Het concert van COV "IJmuiden" & harmonieorkest SOLI van 07.11.2014 was naar mijn idee een van de betere concerten in de recente historie van SOLI. Ondanks het feit dat een requiem per definitie niet feestelijk is, vond ik het een feest om van dit concert te mogen genieten. Ook de uitstekende akoustiek in de Nieuwe Kerk te IJmuiden heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen, en de samenwerking met het koor kwam bijzonder goed tot uiting. Het lijkt me een uitdaging voor koor en orkest om om in de toekomst ook eens een andersoortig concert te verzorgen, bijvoorbeeld een mooi Kerstconcert, maar dan wel in dezelfde "concertzaal".
Simon Heeremans schreef op 11 juni 2014 om 08:01:
Noteer alvast 21 september: De Rabo fietstocht, waarmee de vereniging, door gezellig met 40 mensen mee te fietsen ook nog eens € 500 kan bijschrijven op de rekening van de vereniging. Zo'n kans mogen we toch niet laten liggen lijkt mij.......
Simon Heeremans schreef op 27 mei 2014 om 10:40:
Briljante fietstocht van de Feest commissie afgelopen zondag. Ik ga niet in herhaling vervallen, maar u heeft een prachtige route gemist als u dit jaar niet van de partij was. De verzorging was wederom TOP en het weer ook! P.s. ook de veegploeg bleek goed bereikbaar.
Simon Heeremans schreef op 27 mei 2014 om 10:36:
Gelezen op de site van Abco: Mooie afsluiting seizoen 2014 Het ABCO seizoen 2014 is op 17 mei afgesloten met een prachtig concert. Amicitia Landsmeer speelde onder leiding van Pierre Volders een prachtig programma. Het orkest liet imposante werken horen die uitstekend werden uitgevoerd. Dat liet het publiek in het applaus duidelijk blijken. Na de pauze liet Soli Driehuis-Velsen onder leiding van Vincent van den Bijlaard horen dat zij hier niet voor onder wilden doen. Er werd met passie gespeeld. De muziek werd op bewonderenswaardige wijze ondersteund door mooie foto’s en filmbeelden. Zo kreeg het publiek een volledig verhaal van Kuifje te horen en zien. Een staande ovatie was het gevolg. Gelukkig was er ondanks het mooie weer veel publiek komen opdagen, waardoor dit geslaagde concert door veel toeschouwers is bijgewoond. Publiek en muzikanten hadden een mooie avond.
Simon Heeremans schreef op 21 mei 2014 om 11:21:
De FC (Feestcommissie) organiseert zondag 25 mei een gezellige en leerzame fiets- puzzeltocht. Ter aanmoediging om vooral mee te doen hierbij nog een korte impressie van vorige keer: Vorig jaar was detussenstop was in het gebied net voorbij het Kopje van Bloemendaal, waar iedereen werd voorzien van de nodige smakelijke versnaperingen. Met enige wind (soms mee, soms tegen) kon iedereen voorzien van nieuwe energie de tocht vervolgen door de omgeving van Bloemendaal. Bij terugkomst in het Solicentrum werden de deelnemers nog verrast met een lichte doch voedzame maaltijd (en .....dat alles voor slechts €2,50). Veel dank aan de FC voor de organisatie en de goede verzorging!! Bent u benieuwd naar de antwoorden op de vragen tijdens de fietstocht? Schrijf je zo spoedig mogelijk in (uiterlijk 22 mei).
Simon Heeremans schreef op 9 december 2013 om 09:45:
Alle kopers van onze hyacinten hartelijk dank. U heeft door het kopen van de hyacinten onze vereniging gesteund. Een speciaal woord van dank aan de fa. Nic Oudendijk uit Heemskerk en de fa. Visbeen uit Velserbroek voor het beschikbaar stellen van bedrijfswagens voor deze actie.
Simon Heeremans schreef op 15 september 2013 om 16:03:
Fietstocht Rabobank van zondag 15 september 2013: Vandaag onder prachtige weersomstandigheden een mooie fietstocht door Velsen en omstreken gereden. Daarmee heeft Soli per deelnemer een bedrag van €15 per deelnemer verdiend. Uitermate jammer en teleurstellend dat het maximale aantal van 20 deelnemers niet gehaald werd, maar de volgende leden hebben hun waarde voor de vereniging maar weer eens bewezen: Dank aan Lenneke Lucassen; Branko, Lyanne en Erin Lucassen, Alfred de Vries; Samantha de Vries; Eelco Graafsma; Henk en Margret van Bekkum; Henk en Mar Luiten; Mart Jungbacker; Marjan Molenaar; Kees Schoorl; Anja Jansen en ondergetekende.