Welkom! Al meer dan honderd jaar is Soli een begrip in de regio Velsen. Het allerlaatste nieuws en informatie over de muziekvereniging, de verschillende orkesten, concerten, activiteiten en boekingen zijn hier te vinden.

Inloggen

Gastenboek

Gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 54.198.234.111 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
Simon Heeremans schreef op 23 april 2016 in 23:56:
Vandaag 23 april 2016 precies 40 jaar geleden opende burgemeester Reehorst van Velsen om 19.30 uur het Soli-muziekcentrum.
Kees Schoorl uit Santpoort schreef op 26 januari 2016 in 16:50:
Prachtige Bass Clarinet muziek. https://www.youtube.com/watch?v=d6D4C2eASPE vrgr Kees
Cees Meinhardt uit Driehuis schreef op 15 november 2015 in 23:59:
Vanmiddag genoten van een try-out concert in de Naaldkerk. Diemer Harmonie en Harmonie Soli hebben getoond dat de weg naar het concours eind deze maand succesvol moet zijn. Klasse en van mij mogen de stukken nog vaak worden gespeeld. Top orkesten!
Simon Heeremans schreef op 8 september 2015 in 11:50:
Ook zo genoten van de fantastische BBQ? Feestcommissie (FC) bedankt voor de prima verzorging en gezellige avond.
Simon Heeremans uit Santpoort schreef op 15 mei 2015 in 13:05:
Even in de (volle) agenda noteren: zondag 14 juni weer een prachtige fietstocht van de FC. Als u verhinderd bent: herkansing op 13 september tijdens de Rabo Fietstocht.
Kees Schoorl uit Santpoort Noord schreef op 9 mei 2015 in 20:48:
Violiste Tosca Opdam geeft een concert woensdag 13 mei om 20:00 uur in het Mosterdzaadje in Santpoort. Wij kennen Tosca en haar broer van hun optreden tijdens het Soli Kerstconcert een paar jaar geleden. Tijdens het afgelopen Bevrijdingsconcert heeft Tosca Solo opgetreden. http://www.cultuurparticipatie.nl/magazine/njo-talent-verzorgt-5-mei-concert/ De moeite waard om te komen luisteren. Vrgr Kees Schoorl
Eelco Graafsma schreef op 7 januari 2015 in 21:19:
Vandaag het indrukwekkende afscheid van ere-voorzitter Jan Heeremans bijgewoond. Het optreden van het SOLI harmonie- orkest in de Engelmunduskerk te Driehuis maakte het tot een zeer stemmige plechtigheid. Ook de twee tamboers die aan de rouwstoet naar Westerveld vooraf gingen waren indrukwekkend. Jan kan trots zijn op "zijn" SOLI.
Eelco Graafsma schreef op 9 november 2014 in 09:43:
Het concert van COV "IJmuiden" & harmonieorkest SOLI van 07.11.2014 was naar mijn idee een van de betere concerten in de recente historie van SOLI. Ondanks het feit dat een requiem per definitie niet feestelijk is, vond ik het een feest om van dit concert te mogen genieten. Ook de uitstekende akoustiek in de Nieuwe Kerk te IJmuiden heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen, en de samenwerking met het koor kwam bijzonder goed tot uiting. Het lijkt me een uitdaging voor koor en orkest om om in de toekomst ook eens een andersoortig concert te verzorgen, bijvoorbeeld een mooi Kerstconcert, maar dan wel in dezelfde "concertzaal".
Simon Heeremans schreef op 11 juni 2014 in 08:01:
Noteer alvast 21 september: De Rabo fietstocht, waarmee de vereniging, door gezellig met 40 mensen mee te fietsen ook nog eens € 500 kan bijschrijven op de rekening van de vereniging. Zo'n kans mogen we toch niet laten liggen lijkt mij.......
Simon Heeremans schreef op 27 mei 2014 in 10:40:
Briljante fietstocht van de Feest commissie afgelopen zondag. Ik ga niet in herhaling vervallen, maar u heeft een prachtige route gemist als u dit jaar niet van de partij was. De verzorging was wederom TOP en het weer ook! P.s. ook de veegploeg bleek goed bereikbaar.
Simon Heeremans schreef op 27 mei 2014 in 10:36:
Gelezen op de site van Abco: Mooie afsluiting seizoen 2014 Het ABCO seizoen 2014 is op 17 mei afgesloten met een prachtig concert. Amicitia Landsmeer speelde onder leiding van Pierre Volders een prachtig programma. Het orkest liet imposante werken horen die uitstekend werden uitgevoerd. Dat liet het publiek in het applaus duidelijk blijken. Na de pauze liet Soli Driehuis-Velsen onder leiding van Vincent van den Bijlaard horen dat zij hier niet voor onder wilden doen. Er werd met passie gespeeld. De muziek werd op bewonderenswaardige wijze ondersteund door mooie foto’s en filmbeelden. Zo kreeg het publiek een volledig verhaal van Kuifje te horen en zien. Een staande ovatie was het gevolg. Gelukkig was er ondanks het mooie weer veel publiek komen opdagen, waardoor dit geslaagde concert door veel toeschouwers is bijgewoond. Publiek en muzikanten hadden een mooie avond.
Simon Heeremans schreef op 21 mei 2014 in 11:21:
De FC (Feestcommissie) organiseert zondag 25 mei een gezellige en leerzame fiets- puzzeltocht. Ter aanmoediging om vooral mee te doen hierbij nog een korte impressie van vorige keer: Vorig jaar was detussenstop was in het gebied net voorbij het Kopje van Bloemendaal, waar iedereen werd voorzien van de nodige smakelijke versnaperingen. Met enige wind (soms mee, soms tegen) kon iedereen voorzien van nieuwe energie de tocht vervolgen door de omgeving van Bloemendaal. Bij terugkomst in het Solicentrum werden de deelnemers nog verrast met een lichte doch voedzame maaltijd (en .....dat alles voor slechts €2,50). Veel dank aan de FC voor de organisatie en de goede verzorging!! Bent u benieuwd naar de antwoorden op de vragen tijdens de fietstocht? Schrijf je zo spoedig mogelijk in (uiterlijk 22 mei).
Simon Heeremans schreef op 9 december 2013 in 09:45:
Alle kopers van onze hyacinten hartelijk dank. U heeft door het kopen van de hyacinten onze vereniging gesteund. Een speciaal woord van dank aan de fa. Nic Oudendijk uit Heemskerk en de fa. Visbeen uit Velserbroek voor het beschikbaar stellen van bedrijfswagens voor deze actie.
Simon Heeremans schreef op 15 september 2013 in 16:03:
Fietstocht Rabobank van zondag 15 september 2013: Vandaag onder prachtige weersomstandigheden een mooie fietstocht door Velsen en omstreken gereden. Daarmee heeft Soli per deelnemer een bedrag van €15 per deelnemer verdiend. Uitermate jammer en teleurstellend dat het maximale aantal van 20 deelnemers niet gehaald werd, maar de volgende leden hebben hun waarde voor de vereniging maar weer eens bewezen: Dank aan Lenneke Lucassen; Branko, Lyanne en Erin Lucassen, Alfred de Vries; Samantha de Vries; Eelco Graafsma; Henk en Margret van Bekkum; Henk en Mar Luiten; Mart Jungbacker; Marjan Molenaar; Kees Schoorl; Anja Jansen en ondergetekende.
Simon Heeremans schreef op 15 september 2013 in 15:53:
Hulde aan de FeestCommissie !!!!: - voor de wederom uitstekend verzorgde BBQ afgelopen zaterdagavond - voor de gezellige avond met de leden, waarbij de leden die er niet waren zichzelf tekort hebben gedaan - voor de rijk gevulde tafels - kortom voor de perfecte organisatie - bovendien voor de grote (last minute) deelname aan de fietstocht van de Rabo de volgende ochtend, terwijl eigenlijk het opruimen stond gepland!!!!
Simon schreef op 11 september 2013 in 07:12:
Waar blijven de sportevelingen, die a.s. zondag de Rabo fietstocht meedoen? We kunnen het ons toch niet permiteren om met minder dan 20 fietsers mee te doen? Een vereniging van bijna 200 leden moet toch makkelijk een gezellige ploeg fietsers op de been kunnen brengen? Snel melden aan het secretariaat zou ik zeggen!!
Simon Heeremans schreef op 24 juni 2013 in 11:19:
De FC (Feestcommissie) heeft afgelopen zondag 23 juni gezorgd voor een gezellige enleerzame fiets- puzzeltocht. Tussenstop was in het gebied net voorbij het Kopje van Bloemendaal, waar iedereen werd voorzien van de nodige smakelijke versnaperingen. Met enige wind (soms mee, soms tegen) kon iedereen voorzien van nieuwe energie de tocht vervolgen door de omgeving van Bloemendaal. Bij terugkomst in het Solicentrum werden de deelnemers nog verrast met een lichte doch voedzame maaltijd (en .....dat alles voor slechts €2,50). Veel dank aan de FC voor de organisatie en de goede verzorging!! Bent u benieuwd naar de antwoorden op de vragen tijdens de fietstocht? Doe volgend jaar gewoon ook mee!!
Simon Heeremans schreef op 12 juni 2013 in 13:11:
Vergeet u zich niet aan te melden voor de fietstocht van de FC?
Jolanda Zwanenburg schreef op 1 mei 2013 in 07:09:
Elements of Nature net bekeken en beluisterd op youtube: Wat een prachtige uitvoering. Vooral de interactie met dans, orkest èn dirigent vond ik geweldig! De danseressen zijn een zeer mooie en leuke toevoeging. Mijn complimenten voor de twee solisten Linda op sax en Alfred op trompet. De hele uitvoering was geweldig om naar te luisteren èn naar te kijken!
Simon Heeremans schreef op 7 maart 2013 in 10:06:
Waar blijft de externe PR over ons concert in de schouwburg? Zo'n prachtige avond verdient toch een uitverkochte schouwburg?