Welkom! Al meer dan honderd jaar is Soli een begrip in de regio Velsen. Het allerlaatste nieuws en informatie over de muziekvereniging, de verschillende orkesten, concerten, activiteiten en boekingen zijn hier te vinden.

Inloggen

Gastenboek

Gastenboek

Eelco Graafsma7 January 2015
Vandaag het indrukwekkende afscheid van ere-voorzitter Jan Heeremans bijgewoond. Het optreden van het SOLI harmonie- orkest in de Engelmunduskerk te Driehuis maakte het tot een zeer stemmige plechtigheid. Ook de twee tamboers die aan de rouwstoet naar Westerveld vooraf gingen waren indrukwekkend. Jan kan trots zijn op "zijn" SOLI.
Eelco Graafsma9 November 2014
Het concert van COV "IJmuiden" & harmonieorkest SOLI van 07.11.2014 was naar mijn idee een van de betere concerten in de recente historie van SOLI. Ondanks het feit dat een requiem per definitie niet feestelijk is, vond ik het een feest om van dit concert te mogen genieten. Ook de uitstekende akoustiek in de Nieuwe Kerk te IJmuiden heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen, en de samenwerking met het koor kwam bijzonder goed tot uiting. Het lijkt me een uitdaging voor koor en orkest om om in de toekomst ook eens een andersoortig concert te verzorgen, bijvoorbeeld een mooi Kerstconcert, maar dan wel in dezelfde "concertzaal".
Simon Heeremans11 June 2014
Noteer alvast 21 september: De Rabo fietstocht, waarmee de vereniging, door gezellig met 40 mensen mee te fietsen ook nog eens € 500 kan bijschrijven op de rekening van de vereniging. Zo'n kans mogen we toch niet laten liggen lijkt mij.......
Simon Heeremans27 May 2014
Briljante fietstocht van de Feest commissie afgelopen zondag. Ik ga niet in herhaling vervallen, maar u heeft een prachtige route gemist als u dit jaar niet van de partij was. De verzorging was wederom TOP en het weer ook! P.s. ook de veegploeg bleek goed bereikbaar.
Simon Heeremans27 May 2014
Gelezen op de site van Abco: Mooie afsluiting seizoen 2014 Het ABCO seizoen 2014 is op 17 mei afgesloten met een prachtig concert. Amicitia Landsmeer speelde onder leiding van Pierre Volders een prachtig programma. Het orkest liet imposante werken horen die uitstekend werden uitgevoerd. Dat liet het publiek in het applaus duidelijk blijken. Na de pauze liet Soli Driehuis-Velsen onder leiding van Vincent van den Bijlaard horen dat zij hier niet voor onder wilden doen. Er werd met passie gespeeld. De muziek werd op bewonderenswaardige wijze ondersteund door mooie foto’s en filmbeelden. Zo kreeg het publiek een volledig verhaal van Kuifje te horen en zien. Een staande ovatie was het gevolg. Gelukkig was er ondanks het mooie weer veel publiek komen opdagen, waardoor dit geslaagde concert door veel toeschouwers is bijgewoond. Publiek en muzikanten hadden een mooie avond.
Simon Heeremans21 May 2014
De FC (Feestcommissie) organiseert zondag 25 mei een gezellige en leerzame fiets- puzzeltocht. Ter aanmoediging om vooral mee te doen hierbij nog een korte impressie van vorige keer: Vorig jaar was detussenstop was in het gebied net voorbij het Kopje van Bloemendaal, waar iedereen werd voorzien van de nodige smakelijke versnaperingen. Met enige wind (soms mee, soms tegen) kon iedereen voorzien van nieuwe energie de tocht vervolgen door de omgeving van Bloemendaal. Bij terugkomst in het Solicentrum werden de deelnemers nog verrast met een lichte doch voedzame maaltijd (en .....dat alles voor slechts €2,50). Veel dank aan de FC voor de organisatie en de goede verzorging!! Bent u benieuwd naar de antwoorden op de vragen tijdens de fietstocht? Schrijf je zo spoedig mogelijk in (uiterlijk 22 mei).
Simon Heeremans9 December 2013
Alle kopers van onze hyacinten hartelijk dank. U heeft door het kopen van de hyacinten onze vereniging gesteund. Een speciaal woord van dank aan de fa. Nic Oudendijk uit Heemskerk en de fa. Visbeen uit Velserbroek voor het beschikbaar stellen van bedrijfswagens voor deze actie.
Simon Heeremans15 September 2013
Fietstocht Rabobank van zondag 15 september 2013: Vandaag onder prachtige weersomstandigheden een mooie fietstocht door Velsen en omstreken gereden. Daarmee heeft Soli per deelnemer een bedrag van €15 per deelnemer verdiend. Uitermate jammer en teleurstellend dat het maximale aantal van 20 deelnemers niet gehaald werd, maar de volgende leden hebben hun waarde voor de vereniging maar weer eens bewezen: Dank aan Lenneke Lucassen; Branko, Lyanne en Erin Lucassen, Alfred de Vries; Samantha de Vries; Eelco Graafsma; Henk en Margret van Bekkum; Henk en Mar Luiten; Mart Jungbacker; Marjan Molenaar; Kees Schoorl; Anja Jansen en ondergetekende.
Simon Heeremans15 September 2013
Hulde aan de FeestCommissie !!!!: - voor de wederom uitstekend verzorgde BBQ afgelopen zaterdagavond - voor de gezellige avond met de leden, waarbij de leden die er niet waren zichzelf tekort hebben gedaan - voor de rijk gevulde tafels - kortom voor de perfecte organisatie - bovendien voor de grote (last minute) deelname aan de fietstocht van de Rabo de volgende ochtend, terwijl eigenlijk het opruimen stond gepland!!!!
Simon11 September 2013
Waar blijven de sportevelingen, die a.s. zondag de Rabo fietstocht meedoen? We kunnen het ons toch niet permiteren om met minder dan 20 fietsers mee te doen? Een vereniging van bijna 200 leden moet toch makkelijk een gezellige ploeg fietsers op de been kunnen brengen? Snel melden aan het secretariaat zou ik zeggen!!
Simon Heeremans24 June 2013
De FC (Feestcommissie) heeft afgelopen zondag 23 juni gezorgd voor een gezellige enleerzame fiets- puzzeltocht. Tussenstop was in het gebied net voorbij het Kopje van Bloemendaal, waar iedereen werd voorzien van de nodige smakelijke versnaperingen. Met enige wind (soms mee, soms tegen) kon iedereen voorzien van nieuwe energie de tocht vervolgen door de omgeving van Bloemendaal. Bij terugkomst in het Solicentrum werden de deelnemers nog verrast met een lichte doch voedzame maaltijd (en .....dat alles voor slechts €2,50). Veel dank aan de FC voor de organisatie en de goede verzorging!! Bent u benieuwd naar de antwoorden op de vragen tijdens de fietstocht? Doe volgend jaar gewoon ook mee!!
Simon Heeremans12 June 2013
Vergeet u zich niet aan te melden voor de fietstocht van de FC?
Jolanda Zwanenburg1 May 2013
Elements of Nature net bekeken en beluisterd op youtube: Wat een prachtige uitvoering. Vooral de interactie met dans, orkest èn dirigent vond ik geweldig! De danseressen zijn een zeer mooie en leuke toevoeging. Mijn complimenten voor de twee solisten Linda op sax en Alfred op trompet. De hele uitvoering was geweldig om naar te luisteren èn naar te kijken!
Simon Heeremans7 March 2013
Waar blijft de externe PR over ons concert in de schouwburg? Zo'n prachtige avond verdient toch een uitverkochte schouwburg?
Sanny de Groot30 December 2012
OP 19 januari 2013 satta op de site een optreden van het Klein Orkest, maar dat moet een solisten optreden zijn. Het Klein Orkest treedt dan niet op, maar elk lid van Soli kan optreden. Alleen of met een groepje...
Renée Rurenga21 December 2012
Hallo, Met veel plezier heb ik op jullie site gesurfd naar allerlei wetenswaardigheden over Soli.Ik vind de site erg overzichtelijk samengesteld en daardoor heel plezierig om informatie op te vinden. ik overweeg om na de feestdagen lid te worden van Soli. Ik heb interesse in het spelen in het Klein Orkest; ik speel trombone, al 13 jaar. In mijn agenda heb ik de data 19 en 26 januari al genoteerd om te genieten van jullie muziek. Tot dan!
Simon Heeremans5 November 2012
Mooi resultaat op het BAAM festival zondag 4 november in theater "De Kunstgreep" te Oostzaan! en opnieuw de Wisselbeker! Als de wisselprijs na drie achtereenvogende overwinningen definitief in onze prijzenkast kan, dan moeten we volgend jaar misschien nog maar een keertje terug! Overigens hulde aan alle deelnemers, maar toch ook vooral aan Monique Wijnker, die dit geheel in elkaar gezet heeft !!
kirsten4 October 2012
hey soli ik vind het de fetste muziek vereneging. maioretten is pas tof als je er op zit
René Grootes13 August 2012
Beste muziekvrienden, met een jaarlijkse mega-play-in wordt er aan de Overijsselse Vecht op een bijzondere muzikale manier de zomer afgesloten. Gezien de gastenlijsten van voorgaande jaren ook een leuke tip voor 'solisten' van Soli? Kijk voor een indruk snel op de trailer en download je bladmuziek voor een leuke dagtrip naar Gramsbergen op 25 augustus....: http://www.youtube.com/watch?v=DMtZJlZJMIA
Simon24 June 2012
Volgende keer op het zadel: 23 september 2012 organiseert de Rabobank Velsen en omstreken een fietssponsortocht. Door met minimaal 20 deelnemers per vereniging deze fietstocht te rijden valt er voor de deelneemnde verenigingen € 300 te verdienen!