Welkom! Al meer dan honderd jaar is Soli een begrip in de regio Velsen. Het allerlaatste nieuws en informatie over de muziekvereniging, de verschillende orkesten, concerten, activiteiten en boekingen zijn hier te vinden.

Inloggen

Majorettegroep

Majorettegroep

De Majorettegroep zijn het visitekaartje van de vereniging.

Met straatoptredens, zoals Koninginnedag en de avondvierdaagse, lopen zij voor het Marsorkest en vrolijken zij het geheel op met kleine dansjes. Op muziek van de andere orkesten worden grote shows gemaakt, die de majorettes tijdens concerten, o.a. het voorjaarsconcert in de schouwburg, laten zien. Tevens worden er shows op mechanische muziek gemaakt en gaan de majorettes in de toekomst meedoen aan wedstrijden.

De majorettes hebben momenteel 17 leden, onderverdeeld in 2 groepen, die elke woensdagavond van 18.30 uur tot 20.30 uur in de grote zaal van het Solicentrum zijn te vinden:

  • De B-groep, de beginners, start om 18.30 uur tot 19.30 uur.
  • De A-groep, de gevorderden, traint van 19.30 uur tot 20.30 uur

Tijdens de lessen leer je met de baton (=majorettestok) allerlei verschillende draaien en trucjes en daarnaast ook allerlei danspassen en bewegingen op muziek.

De Majorettegroepen staan onder leiding van instructrice Wendy van Gijlswijk en miss-majorette Saskia Haan. Saskia is tevens contactpersoon van de Majorettegroep binnen Soli.

 

 

 

 

 

 

 

Lijkt het je ook leuk om bij de Majorettegroep te komen en ben je ± 8 jaar (groep 4)?

Kom eens langs en doe een keer mee.  Je bent van harte welkom!

Voor meer informatie kunt u mailen met majorettes.soli@gmail.com

Woensdag 28 september hebben we weer groepsfoto’s gemaakt. Doordat er een aantal zieken waren, staat  helaas niet iedereen op de foto.