Opleidingen Mijn Soli Contact Zoeken

Koffieconcert door Klein Orkest en Slagwerkgroep Soli en Big Band Velsen

26 mei 2013 Nieuws

Door Renée Rurenga

Nadat de deelnemende orkesten de gezamenlijke nummers hadden doorgenomen en afzonderlijk de puntjes op de i van hun uit te voeren muziekstukken hadden gezet, werden om 11.30 uur de deuren geopend voor het publiek.

Om 12.00 uur opende het Klein Orkest het concert met het nummer Fire & Ice. De stemming kwam er bij het publiek goed in. De stukken Sir Duke, Children of Sanchez en God Save The Queen, waarbij Michiel Drijver het publiek aanspoorde het orkest met handgeklap te ondersteunen, vonden eveneens een goed onthaal bij het publiek. Vervolgens speelde het Klein Orkest tezamen met de Slagwerkgroep het muziekstuk Two worlds. Michiel verzocht voor aanvang twee jonge luisteraars goed op te letten op welk moment de olifant uit de boom zou vallen en ook wanneer een tros apen uit de boom viel. Na het spelen van dit nummer overhoorde hij de dames en zij hadden goed geluisterd, want zij wisten precies wanneer de olifant en wanneer de apen waren gevallen.

Vervolgens continueerde de Slagwerkgroep het eerste deel van het concert met de nummers American Beat, Back To Pinney, Ostinato Brazil, Latin Shadows, Fifteen Years à Go Go en Vagabandos. Na de koffiepauze gaf de Big Band Velsen acte de présence. Met de nummers The Day We Called It A Night, The Pink Panther, Baker Street en het dansbare muziekstuk Go Daddy-O – een aantal beentjes ging tijdens dit nummer van de vloer – gaf de band een swingend concert. Met het nummer Night Train sloten de Big Band Velsen en het Klein Orkest gezamenlijk het concert op spetterende wijze af.

Een filmpje van Night Train is te bekijken op Youtube, met dank aan Erik Pieters.

Deel op Social Media:

wo01.09.21

Muziek op schoot

  “Muziek op Schoot is één groot feest!” Bij Soli gaat het tweede seizoen van Muziek op Schoot starten op…

lees meer
ma23.08.21

Open Dag 2021

Geslaagde open dag.   Tijdens de open dag kregen de jongste bezoekers een bingokaart waarmee zij alle instrumenten bij Soli…

lees meer
di22.06.21

Heropening Beeckestein

Op uitnodiging van Stichting Hendrik de Keyser speelden Irene Molenaar en Anja Jansen ter gelegenheid van de heropening van Beeckestein….

lees meer
za05.06.21

Volwassenstartklas werft leden

De volwassenenstartklas gaat binnenkort weer van start en zoekt weer een nieuwe generatie leden! Kent u iemand die altijd al…

lees meer
vr28.05.21

Anjercollecte 2021 – mobiele collecte

Van 28 mei tot en met 5 juni doet muziekvereniging Soli mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard…

lees meer
do21.01.21

Borrelpakketjes (barverkoop)

Gezien het gegeven dat onze bar al geruime tijd niet gebruikt mag worden heeft het bestuur op voorstel van de…

lees meer