Opleidingen Mijn Soli Contact Zoeken

Nieuwjaarsreceptie & vrijwilligersavond

7 januari 2014 Nieuws

Door Theo Molenaar

Zaterdagavond 4 januari heeft de inmiddels traditionele nieuwjaarsreceptie met aansluitend de vrijwilligersavond plaatsgevonden, welke weer uitstekend zijn verzorgd door de FC Soli.

Alle aanwezige leden tijdens deze gezellig en drukbezochte receptie hebben elkaar de beste wensen voor 2014 gedaan.

De nieuwjaarstoespraak van voorzitter Erik Miessen stond in het teken van jubilea. Zo viert Soli in 2014 haar 105-jarig bestaan. Naast de “gewone”, regelmatig terugkerende activiteiten als het jaarlijks schouwburgconcert, de koffieconcerten onder auspiciën van de Velser Gemeenschap en de maandelijkse sop- en klusdagen memoreerde hij tevens enkele speciale jubileumactiviteiten die op de planning staan. Middels mooie woorden gelardeerd met enige anekdotes van respectievelijk Erik Miessen, Theo Molenaar en Rian Schelvis is stil gestaan bij de diverse carrières die de  jubilarissen Helma Kroon, Saskia Haan, Mariëtte de Vries, Jan Jansen, Bertus Molenaar en Frans Heeremans binnen de vereniging hebben doorgemaakt.

De voorzitter heeft nog een speciaal jubileum gememoreerd. Het gelegenheidsensemble “Dick’s Five” is inmiddels 25 jaar actief. In deze periode heeft deze groep, financieel gezien, voor de vereniging heel wat bij elkaar gespeeld op diverse feestelijke gelegenheden op vaak zeer incourante tijden. De “mannen van het eerste uur” van Dick’s Five, bestaande uit Dick Wardenier, Jan Jansen, Sine Abma, Theo Molenaar en Alfred de Vries  (welke laatste overigens al 2 jaar vervangen wordt door Jan Meijer) is getrakteerd op een als fles vermomd present.

Aansluitend op de nieuwjaarsreceptie heeft het bestuur haar vele vrijwilligers uitgenodigd voor een feestavond, die op sublieme wijze door de FC Soli is verzorgd. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers, die een of andere manier binnen Soli een taak vervullen of functie bekleden, kan Soli haar maatschappelijke functie blijven vervullen door samen met elkaar en voor iedereen die het wil horen te musiceren. Onder het genot van een drankje en een goed verzorgd hapje is een muziekbingo gespeeld en ook de  binnen Soli alom geroemde bierpulschuifbak is weer uitgebreid gebruikt.

Deel op Social Media:

za04.02.23

Doe-maar-mee-orkest 2023

  Meespelen in een orkest is supergaaf! Doe je mee? Stap dan in de bus. Kinderen uit groep 6, 7…

lees meer
do19.01.23

Enthousiaste drummer gezocht!

Enthousiaste drummer gezocht! Lijkt het je leuk om in een gezellig orkest te spelen en speel je op hafabra-b niveau?…

lees meer
zo25.12.22

Barman Mart, bedankt!

Op 20 dec ’22 stond barman Mart voor het laatst achter de bar bij het harmonieorkest. Hij heeft de leden…

lees meer
wo21.12.22

Terugblik Hyacinten actie

Door Pim Van Essen Bij mij was er toch weer een gezonde spanning naarmate 10 december dichterbij kwam. De hoop…

lees meer
di23.08.22

Soli open dag

Op zondag 4 september van 11.00 tot 14.00 uur houdt Soli open huis, voor iedereen die geïnteresseerd is in (het…

lees meer
di23.08.22

Vacature Slagwerkdocent en instructeur

Vereniging: Muziekvereniging Soli (Driehuis) Repetitie/lessen op: maandagavond Muziekvereniging Soli heeft medio augustus 2022 een vacature: Slagwerkdocent en instructeur Wie zijn…

lees meer