Opleidingen Mijn Soli Contact Zoeken

Opleidingsorkest

 

Sinds mei 2023 staat ons opleidingsorkest onder leiding van dirigent Rodney Calis.We repeteren op donderdagavond van 18.30 tot 19.45 uur in de Spiegelzaal van het Solicentrum.

De bezetting is een harmoniebezetting met momenteel dwarsfluit, fagot, klarinet, altsaxofoon, trompet, bariton en slagwerk. Het orkest bestaat op dit moment uit 15 leden. Aanvulling is natuurlijk van harte welkom!

Muzikanten die in het bezit zijn van het HaFaBra A-diploma kunnen meespelen in het opleidingsorkest. Het orkest wordt voor een deel gevormd door jeugd van 12 tot 18 jaar en voor een ander deel door 50-plussers, die op latere leeftijd een muziekinstrument zijn gaan spelen. Het is een leuke, dynamische mix van jong en oud.

In het opleidingsorkest leren de leden in een gemoedelijke sfeer samen te spelen met andere muzikanten. Het tijdens de lessen geleerde kan hier in de praktijk gebracht worden. Het orkest dient dan ook als aanvulling op de muzieklessen die gevolgd worden bij muziekkdocenten binnen en buiten Soli.

Meestal stromen de leden na het behalen van het HaFaBra B-diploma door naar een van de andere orkesten binnen Soli (harmonieorkest of klein orkest) of de slagwerkgroep. Ook na het behalen van dit B-diploma en het overstappen naar een ander orkest blijven leden vaak nog een tijdje bij het opleidingsorkest om de achterblijvende en nieuwe leden muzikaal  te ondersteunen.

We spelen verschillende muziekstijlen, van jazz tot filmmuziek,van mars tot folk en dansmuziek..

Contactpersonen zijn Heleen Koster en Jet Snoeks

emailadres: opleidingsorkest@soli.nl

Deel op Social Media: