Opleidingen Mijn Soli Contact Zoeken

Klein Orkest

Het klein orkest staat onder leiding van Ineke Wentink

Het klein orkest is een enthousiast ensemble waar gezelligheid, samenspel en het verzorgen van sfeervolle concerten voorop staan. Met het accent op populaire en lichte muziek is het klein orkest in staat een swingend en vooral afwisselend programma te brengen. Wekelijks repeteert het klein orkest in het Soli-centrum en wordt het repertoire van onder andere pop-, film- en musicalmuziek uitgebreid. Het klein orkest telt ongeveer 25 leden variërend in leeftijd van 15 t/m 65 jaar. De muziekstijl en relatief kleine omvang van het orkest lenen zich ook prima voor optredens bij bijvoorbeeld braderieën, (dorps) feesten en in cafés. Het klein orkest staat garant voor een spetterend en swingend optreden. Het opleidingsniveau voor het Klein Orkest is het B-diploma. Leerlingen kunnen vanuit het opleidingsorkest doorstromen naar het klein orkest.

Het klein orkest heeft een harmoniebezetting. Dit betekent dat de bezetting bestaat uit zowel hout- als koperblaasinstrumenten en slagwerk. Versterking voor de klarinetten en de trompetten is zeer welkom.

Nieuwe stukken die op dit moment worden ingestudeerd zijn o.a. een medley van muziek van Harry Bannink uit de tv-serie ja zuster, nee zuster, Bill Bailey, een medley van ABBA en the bare necessities van de film Jungle Book.

Agenda

VG koffieconcert is op 30 juni met New Harbour Winds in het Kruispunt in Velserbroek

11 juli muziektent in Spaarndam

18 juli Velserduin

Het Klein Orkest repeteert op donderdagavond van 19.45 tot 10.00 uur.

Contactpersoon is Rian Schelvis (kleinorkest@soli.nl).

Deel op Social Media: