Opleidingen Mijn Soli Contact Zoeken

Klein Orkest

Het klein orkest staat onder leiding van Henk Veldt

Het klein orkest is een enthousiast ensemble waar gezelligheid, samenspel en het verzorgen van sfeervolle concerten voorop staan. Met het accent op populaire en lichte muziek is het klein orkest in staat een swingend en vooral afwisselend programma te brengen. Wekelijks repeteert het klein orkest in het Soli-centrum en wordt het repertoire van onder andere pop-, film- en musicalmuziek uitgebreid. Het klein orkest telt ongeveer 25 leden variërend in leeftijd van 15 t/m 65 jaar. De muziekstijl en relatief kleine omvang van het orkest lenen zich ook prima voor optredens bij bijvoorbeeld braderieën, (dorps) feesten en in cafés. Het klein orkest staat garant voor een spetterend en swingend optreden. Het opleidingsniveau voor het Klein Orkest is het B-diploma. Leerlingen kunnen vanuit het opleidingsorkest doorstromen naar het klein orkest.

Op dit moment wordt onder meer Inuendo van Queen, ’60 rock mix, Lilo en stitch ingestudeerd.

Voor 2020 wordt hard gestudeerd voor de twee voorjaarsconcerten die eind mei gaan plaatsvinden. Andere optredens zijn koffieconcert van de Velser Gemeenschap, en buitenoptredens in Spaarndam en Santpoort.

Het klein orkest heeft een harmoniebezetting. Dit betekent dat de bezetting bestaat uit zowel hout- als koperblaasinstrumenten en slagwerk. Melodisch slagwerk missen we nog. Ook zou versterking voor de klarinetten zeer welkom zijn.

Het Klein Orkest repeteert op donderdagavond van 19.45 tot 10.00 uur.

Contactpersoon is Rian Schelvis (kleinorkest@soli.nl).

Deel op Social Media: