Opleidingen Mijn Soli Contact Zoeken

Klein Orkest

Het klein orkest staat onder leiding van Henk Veldt

Het klein orkest is een enthousiast ensemble waar gezelligheid, samenspel en het verzorgen van sfeervolle concerten voorop staan. Met het accent op populaire en lichte muziek is het klein orkest in staat een swingend en vooral afwisselend programma te brengen. Wekelijks repeteert het klein orkest in het Soli-centrum en wordt het repertoire van onder andere pop-, film- en musicalmuziek uitgebreid. Het klein orkest telt ongeveer 25 leden variërend in leeftijd van 15 t/m 65 jaar. De muziekstijl en relatief kleine omvang van het orkest lenen zich ook prima voor optredens bij bijvoorbeeld braderieën, (dorps) feesten en in cafés. Het klein orkest staat garant voor een spetterend en swingend optreden. Het opleidingsniveau voor het Klein Orkest is het B-diploma. Leerlingen kunnen vanuit het opleidingsorkest doorstromen naar het klein orkest.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan het concert in de Naaldkerk, tezamen met het Naaldkoor ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de kerk op 30 oktober. Daarna volgt het VG concert op 20 november en op 17 december een concert in samenwerking met Decibel. Op 24 december begeleidt het Klein Orkest de kerstsamenzang in Velserbroek.

Het klein orkest heeft een harmoniebezetting. Dit betekent dat de bezetting bestaat uit zowel hout- als koperblaasinstrumenten en slagwerk. Melodisch slagwerk missen we nog. Ook zou versterking voor de klarinetten zeer welkom zijn.

Het Klein Orkest repeteert op donderdagavond van 19.45 tot 10.00 uur.

Contactpersoon is Rian Schelvis (kleinorkest@soli.nl).

Deel op Social Media: