Opleidingen Mijn Soli Contact Zoeken

Oud Goud

Jaaroverzicht 2023 van “Oud Goud”.

Nadat het jaar 2022 afgesloten werd als zelfstandige vereniging KHK “Oud Goud”, keken wij vol verwachting uit naar wat 2023 ons zou brengen onder de hoed van “Soli”. Op 16 april had “Oud Goud”dan ook zijn eerste optreden als primeur tijdens het “Soli” voorjaarsconcert. Een optreden, wat door de leden van “Oud Goud” positief werd ervaren, al gaf de generale repetitie voor sommige van de leden wat problemen aangezien men ‘s avonds liever niet van huis gaat.
Ook hadden een paar leden wat moeite met de verplaatsing in het duister achter de gordijnen en coulissen…..
Het concert op zich vond men  prachtig!

De jaarlijkse deelname aan een Seniorenfestival kon dit jaar niet doorgaan daar verscheidene festivals, na Corona, niet meer opgestart of al overtekend waren.

Op 15 oktober vond het V.G.-concert plaats in het Soli-centrum, samen met het Klein Orkest van “Soli”. Het werd een leuk concert, waarbij de samenwerking met het Klein Orkest als prettig werd ervaren.

Op 4 november vond het jubileumconcert van de V.G .in de schouwburg te IJmuiden plaats. Een groots gebeuren, waar alle muziekverenigingen zich konden profileren  in een prachtige ambiance en waar “Oud Goud” zich van zijn beste kant presenteerde.

Op 29 november waren 6 muzikanten van “Oud Goud” aanwezig bij een bijeenkomst van de K.B.O. in Hillegom om Sinterklaas te begeleiden bij zijn aanwezigheid aldaar.

Op woensdagmiddag 20 december werd het jaar afgesloten met een kerstconcert met een redelijk gevulde zaal toehoorders. Zeker voor herhaling vatbaar! Voor de leden van “Oud Goud” werd na het concert het jaar afgesloten met een koud buffet, gevolgd door wat gezellige uurtjes met elkaar. Het zal de sfeer in de club zeker ten goede komen.

Hoewel er nog altijd nog 32 enthousiaste leden bij “Oud Goud” spelen, zijn er grote zorgen rond de bezetting. Er is geen enkele hoorn-speler en er worden ook een hobo- en baritonsax-speler node gemist. Ook de bezetting van de trompetten is minimaal; hetzelfde geldt voor het slagwerk.

Maar plannen voor 2024 zijn er zeker!
Het eerste optreden zal zijn op 6 april, waar “Oud Goud” zal deelnemen aan       het seniorenfestival te Kilder (Gelderland).
Op 20/21 April volgt deelname aan het “Soli”-voorjaarsconcert.
Op 6 oktober is er weer een V.G.-concert
Op 30 oktober zal er voor de Zonnebloem een concert worden gegeven.

De jaarafsluiting vindt plaats op 18 december, waar tevens een kerstconcert zal worden verzorgd.

Namens de contactcommissie “Oud Goud”

Ben Molenaar.

Deel op Social Media: