Opleidingen Mijn Soli Contact Zoeken

Zeer geslaagd voorjaarsconcert!

17 maart 2013 Nieuws

Zaterdagavond 16 maart klonk er uit alle hoeken muziek in de schouwburg van Velsen. Bij binnenkomst werden de bezoekers muzikaal welkom geheten door nieuwe leden van Soli,  dat zijn zowel kinderen als volwassenen. Zij bespelen nog maar kort  een instrument maar stonden dapper hun partijen te spelen. Chapeau!

Het thema van het concert waren de elementen. Vuur, water, aarde en lucht. Het Opleidingsorkest deed de aftrap o.l.v een speelse Henk Veldt, die daarmee de toon zette voor de avond. Namelijk swingend, vrolijk en  geënthousiasmeerd. Na Het Opleidingsorkest was het de beurt voor de Harmonie, die werd geleid door Vincent van den Bijlaard. Net als bij het vorige orkest dansten de marorettes van Soli, en de danser en danseressen van dansschool Jolein op sommige van de stukken. Chase the Sun was de uitsmijter, en het publiek kon nog nagenietend de pauze in.

Na de pauze stond de Slagwerkgroep op het podium. Alle nuances van het slagwerk kwamen aan bod, heel fraai. Henny van Veenendaal leidde de mannen met strakke hand. De composities klonken strak en sterk. Het publiek reageerde heel enthousiast.

Na de Slagwerkgroep trad het niet meer zo kleine Klein Orkest op het podium. Het Klein Orkest heeft een nieuwe dirigent, Michiel Drijver, die vele grote plannen met zijn orkest heeft. Deze avond speelde een combo mee, en zong Peter de Haas, Cry me a River. Diverse solisten uit het klein orkest lieten van zich horen, en het ene stuk was nog swingender dan het andere. Het plezier spatte van het orkest af, en straalde uit over de hele zaal.

Aan het einde van het progamma kwamen alle deelnemers aan het concert op het podium voor de finale. Ongeveer 150 personen speelden Het Dondert en het Bliksemt van Guus Meeuwis.

De majorettes werden geleid door Wendy van Gijlswijk. De avond werd geregissseerd door  Janneke Boonstra.

Soli wil alle vrijwilligers bedanken die deze avond hebben mogelijk gemaakt.

Hierboven een kleine fotoimpressie.  Klik op de foto’s om ze te vergroten.

 

Deel op Social Media:

zo12.02.23

Musical Play-Inn 2023

Op zaterdag 20 mei 2023 wordt een landelijke Musical Play-Inn gehouden in het muziekgebouw van muziekvereniging Soli, te Driehuis. De…

lees meer
do19.01.23

Enthousiaste drummer gezocht!

Enthousiaste drummer gezocht! Lijkt het je leuk om in een gezellig orkest te spelen en speel je op hafabra-b niveau?…

lees meer
zo25.12.22

Barman Mart, bedankt!

Op 20 dec ’22 stond barman Mart voor het laatst achter de bar bij het harmonieorkest. Hij heeft de leden…

lees meer
wo21.12.22

Terugblik Hyacinten actie

Door Pim Van Essen Bij mij was er toch weer een gezonde spanning naarmate 10 december dichterbij kwam. De hoop…

lees meer
di23.08.22

Soli open dag

Op zondag 4 september van 11.00 tot 14.00 uur houdt Soli open huis, voor iedereen die geïnteresseerd is in (het…

lees meer
di23.08.22

Vacature Slagwerkdocent en instructeur

Vereniging: Muziekvereniging Soli (Driehuis) Repetitie/lessen op: maandagavond Muziekvereniging Soli heeft medio augustus 2022 een vacature: Slagwerkdocent en instructeur Wie zijn…

lees meer