Opleidingen Mijn Soli Contact Zoeken

Zeer geslaagd voorjaarsconcert!

17 maart 2013 Nieuws

Zaterdagavond 16 maart klonk er uit alle hoeken muziek in de schouwburg van Velsen. Bij binnenkomst werden de bezoekers muzikaal welkom geheten door nieuwe leden van Soli,  dat zijn zowel kinderen als volwassenen. Zij bespelen nog maar kort  een instrument maar stonden dapper hun partijen te spelen. Chapeau!

Het thema van het concert waren de elementen. Vuur, water, aarde en lucht. Het Opleidingsorkest deed de aftrap o.l.v een speelse Henk Veldt, die daarmee de toon zette voor de avond. Namelijk swingend, vrolijk en  geënthousiasmeerd. Na Het Opleidingsorkest was het de beurt voor de Harmonie, die werd geleid door Vincent van den Bijlaard. Net als bij het vorige orkest dansten de marorettes van Soli, en de danser en danseressen van dansschool Jolein op sommige van de stukken. Chase the Sun was de uitsmijter, en het publiek kon nog nagenietend de pauze in.

Na de pauze stond de Slagwerkgroep op het podium. Alle nuances van het slagwerk kwamen aan bod, heel fraai. Henny van Veenendaal leidde de mannen met strakke hand. De composities klonken strak en sterk. Het publiek reageerde heel enthousiast.

Na de Slagwerkgroep trad het niet meer zo kleine Klein Orkest op het podium. Het Klein Orkest heeft een nieuwe dirigent, Michiel Drijver, die vele grote plannen met zijn orkest heeft. Deze avond speelde een combo mee, en zong Peter de Haas, Cry me a River. Diverse solisten uit het klein orkest lieten van zich horen, en het ene stuk was nog swingender dan het andere. Het plezier spatte van het orkest af, en straalde uit over de hele zaal.

Aan het einde van het progamma kwamen alle deelnemers aan het concert op het podium voor de finale. Ongeveer 150 personen speelden Het Dondert en het Bliksemt van Guus Meeuwis.

De majorettes werden geleid door Wendy van Gijlswijk. De avond werd geregissseerd door  Janneke Boonstra.

Soli wil alle vrijwilligers bedanken die deze avond hebben mogelijk gemaakt.

Hierboven een kleine fotoimpressie.  Klik op de foto’s om ze te vergroten.

 

Deel op Social Media:

do30.12.21

ome Frans Heeremans

Een droevig bericht. Gisteren 29 december is ons erelid ome Frans Heeremans overleden aan de gevolgen van een zware herseninfarct….

lees meer
ma06.12.21

Wouter Betjes

Woorden schieten tekort… Met grote verslagenheid hebben wij kennisgenomen dat Wouter Betjes gisteren (4 december), totaal onverwachts, op 14-jarige leeftijd…

lees meer
za04.12.21

Bollenactie dit jaar weer online!

December, hyacinten en Soli: al jarenlang gaan deze begrippen hand in hand tijdens onze huis-aan-huis verkoop. Deze traditie willen we…

lees meer
wo01.09.21

Muziek op schoot

  “Muziek op Schoot is één groot feest!” Bij Soli gaat het tweede seizoen van Muziek op Schoot starten op…

lees meer
ma23.08.21

Open Dag 2021

Geslaagde open dag.   Tijdens de open dag kregen de jongste bezoekers een bingokaart waarmee zij alle instrumenten bij Soli…

lees meer
di22.06.21

Heropening Beeckestein

Op uitnodiging van Stichting Hendrik de Keyser speelden Irene Molenaar en Anja Jansen ter gelegenheid van de heropening van Beeckestein….

lees meer